Uthevede domenenivåer for «www.blogg.daniel.priv.no»

Bloggens noe uvanlig lange addresse

Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg har valgt denne noe uvanlig (og lange) adressen for bloggen min og hvorvidt jeg var gal i handlingsøyeblikket. Her er ‹greia› med den kanskje noe uvanlige adressen.

Korte domenenavn er definitivt veien og gå, men jeg har ikke helt klart å bestemme meg for hvilket navn eller toppnivå domene jeg skal velge. «.blog» domener lanseres i løpet av året og flere interessante kandidater utløper i løpet av de neste månedene. Så jeg er litt avventende og valgte et underdomene på et domene jeg allerede hadde fra før av.

www. prefikset lar alle se det er snakk om en nettside. blogg er hva det er. daniel er hvem det er og priv.no er toppnivådomenet for privatpersoner i Norge. Så om du leser det som et «reversed domain name©, noe teknologer bør være kjent med, får vi en overordnet tilhøring til Norge, som privatperson, navngitt Daniel, som fører en blogg. Det er mye informasjon bare i domennavnet.

Denne adressen er veldig nerdete, vanskelig å huske, og kanskje også usexy. Det har nå blitt hjemmet for min nye norskspråklige blogg enn så lenge.

Så langt har jeg skrevet om helt andre temaer enn jeg så for meg t jeg kom til å skrive om, så jeg må se an litt hva det blir til av denne bloggen. Jeg må ta en sjau og gå gjennom identiteten og foksuet for bloggen (og meg selv), men inntil videre er den hva den er: et hjertebarn av en som setter pris på kompleksiteten i domenenavnet slik det står nå i all sin enkelhet.

Legg igjen en kommentar

Epostadressen din blir ikke publisert. Vær høffelig, følg temaet, og følg rettningslinjene. Kommentarer modereres før publisering.