Personvern og informasjonskapsler

Denne teksten forklarer hvordan dette nettstedet behandler informasjon om ditt besøk. Teksten er skrevet av en datamann og ikke en advokat; den er ment å være informativ og ikke en kontrakt i tråd med «ekomloven». Viktige punkter og selskaper er uthevet underveis med fet tekst.


Tjenere og tjenerlogger

Dette nettstedet er vertet opp på nettverk- og fysiske tjenere fra Linode gjennom Linode, LLC i Tyskland. Som tjenesteyteren har de tilgang til all data som er lagret på deres tjenere. Vennligst referer til Linode’s Privacy Policy (på engelsk) for detaljer.

Alle forespørsler til tjeneren er loggført i opptil 100 dager. Eldre logger fjernes automatisk. Disse loggene inneholder standard informasjon som din enhets IP adresse, hvilken programvare og enhet du benyttet når du besøker nettstedet («User-Agent»), tidspunkt for besøket, hvilke resurser på tjeneren du anmodet, og statuskoden tjeneren returnerte for hver forespørsel.

Disse loggene lagres for å vedlikeholde tjenesten, kvalitetskontroll, og feilsøking. Automatisert programvare kan midlertidig nekte tjenester til IP adresser som viser uvanlig, forstyrrende, eller fiendtlige bruksmønstre som bestemt av programvarealgoritmer som går gjennom disse loggene.

Av og til kan samordnet og anonymisert «trend» data publiseres når dette er av interesse for nettstedets andre besøkende. For eksempel for å vise til hvilke enheter og programvare som er populære, eller hvilke artikler som er mest populære i en gitt tidsperiode.

Analyseverktøy

Dette nettstedet lagrer informasjon om bruksmønstre (tidspunkt og varighet for besøk, hvilke sider som besøkes, og hvilket nettsted du kom fra), programvare, enhetsinformasjon (skjermstørrelse, produktnavn og modell, fabrikant), og stedsinformasjon (opptil by-nivå) på egne tjenere gjennom Piwik. Disse dataen blir anonymisert ved å redusere presisjonen når den lagres, og kan bli beholdt i opptil ti år. Presisjonen på dataene reduseres jo mer foreldet dataen er for å redusere lagringsbehov. Disse dataene lagres for å følge med på trender for hvilke blogginnlegg og sider som er de mest populære for hvilken type besøkende.

Mer nøyaktig informasjon kan innhentes fra et tilfeldig utvalg på omtrent 1 % av de besøkende. Den mer nøyaktige informasjon lagres kun i et midlertidig medium i opptil en uke og brukes til å ettersjekke og kalibrere den mer generelle informasjonen samlet inn fra alle besøkende.

En unik identifikator lagres i nettleseren eller enheten din som brukes til å gjenkjenne besøket om du besøker nettstedet på nytt ved en senere anledning. Disse dataene brukes kun samlet om alle nettstedets besøkende for å følge med på trender om hvilket innhold som er populært over tid.

En person-unik identifikator kan lagres i nettleseren eller enheten din som brukes på samme måte som den unike identifikatoren som omtalt over. Forskjellen mellom den unike identifikatoren og den person-unike identifikatoren, er at førstnevnte kun bor i nettleseren din mens den sistnevnte kan brukes i flere nettlesere eller enheter. Person-unike identifikatoren lagres kun i de nettleseren eller enhetene hvor du velger å identifisere deg selv ved å sende inn persondata gjennom nettstedets kommenteringssytem.

Du kan tilbakestille eller slå av disse identifikatorene i Persondatautforskerverktøyet.

I perioder på opptil tre uker kan andre analyseverktøy fra tredjeparter bli brukt sammen med en liten andel av nettstedets besøkende for å vurdere andre analyseverktøy. De tilfeldig utvalgte brukerne som er med på slike eksperimenter vil se en notis nederst på hver nettside hvor ekstra analyseverktøy benyttes.

Annonser

Dette nettstedet viser annonser gjennom Google AdSense-annonsetjenesten fra Google, Inc.. Dette annonsenettverket kan vise reklame som er basert på temaet til siden du besøker eller basert på din interesseprofil. Vennligst referer til Om Google-annonser for å lære om hvordan du velger vekk persontilpassede annonser, så vell som Slik bruker Google data når du bruker Googles partnernettsteder for detaljer.

Dine kommentarer

Ved å legge inn en kommentar gjenkjenner du at all informasjonen du sender inn, utenom IP adressen, kan bli vist offentlig. Du gir dette nettstedet alle tillatelser som kreves for å publisere og distribuere din kommentar over hele verden. En enveis kryptografisk hash av epostadressen din kan bli offentligjort sammen med kommentaren din på nettstedet for å tilby ekstra funksjonalitet. Vennligst se detaljer om denne hashen ovenfor.

Ditt navn og kommentarer kan vises i Kommentartopplisten. Den kan også bli vist til fra eller sitert i sin helhet i fremtidige artikler.

Vennligst ta også en titt på Kommentarvilkårene.

På det nåværende tidspunktet sendes ikke kommentarer gjennom noen tredjeparts tjenester for formål analyse eller å identifisere søpplekommentarer. Dette kan endre seg retroaktivt i fremtiden.

Epostadressedeling

Ved å velge «Varsle meg om senere kommentarer via epost» eller «Varsle meg om nye innlegg via epost» når du legger inn en kommentar vil epostadressen din bli delt med Automattic, Inc., selskapet bak publiseringsplattformen WordPress, som tilbyr denne tjenesten.

Sikker tilkobling

Dette nettstedet er kun tilgjengelig via en kryptert tilkobling med tjeneren (over HTTPS) som gir ekstra beskyttelse mot overvåkning og innblanding fra tredeparter.

Notis om innhold fra tredjeparter

Dette nettstedet pleier vanligvis å servere alle ressurser fra egne tjenere som en prinsippsak. Bruk av tredjeparts tjenesteleverandører er et unntak, men kan forekomme for enkelte typer innhold (som grafer og videoer) som en del av et blogginnlegg hvor dette er ekstra relevant. Tjenestevilkårene og personvernskravene for alle mulige tredjeparter er tilbudt på nettstedet til tredjepartene. Vennligst referer til disse ved spørsmål om deres bruk på annenparts nettsteder.

Å kunne tilby spesifik informasjon om alle mulige tredjeparter ville være som å innarbeide alle tredjepartstjenestevilkårsdokumenter som noengang er skrevet. Dette er både upraktisk og antas å være mot internetts natur. Som sagt tidligere, bruk av tredjepartsinnhold vil derfor heller holdes på et minimalt nivå så langt som mulig.

Denne oversikten kan endres uten forvarsel. Endringer vil vises på denne siden.